Büszkeségeink

timeline_pre_loader
2017

A japánok is hozzájárultak az Aria Hotel sikeréhez

Példátlan sikert ért el egy alig másfél éve megnyitott budapesti szálloda: a TripAdvisor most közzétett ranglistáján a világ legjobbjává választotta az Aria Hotel Budapestet. A „Travelers’ Choice” díjat több millió utazói vélemény alapján ítélik oda a legeslegjobb szolgáltatást, minőséget és ügyfél-elégedettséget nyújtó hotelnek.Büszkék vagyunk rá, hogy cégünk, a Sűdy és Társa Kft. is hozzájárulhatott az Aria Hotel sikeréhez! A High Note SkyBar tetőterasz burkolata a japán Maeda Kosen által gyártott wpc-ből készült. A termék magyar disztribútora a Lartech-Maestro Kft. 

Elnyertük a hongkongi kormány gazdasági és kulturális promóciójának hazai támogatására kiírt pályázatot

Örömmel tájékoztatjuk, hogy cégünk, a Sűdy és Társa kft. tagja annak a három fős konzorciumnak, ami az Explico Zrt vezetésével nemrég elnyerte a hongkongi kormány gazdasági és kulturális promóciójának hazai támogatására kiírt pályázatot. A gazdasági és politikai elemzések mellett egyik fontos feladatunk lesz, hogy sikeres hazai vállalatok számára bemutassuk, milyen előnyökkel járhat hongkongi üzleti kapcsolatok kialakítása és erősítése, illetve a régióban történő megjelenés és befektetés. Mindez különösen annak tekintetében lehet érdekes, hogy Hongkong, a kínai „Belt and Road” iniciatívához kapcsolódva Kína és Ázsia kapujaként kíván európai és magyar cégek felé megjelenni.

Mindehhez kapcsolódóan az első eseményünk 2017. január 12-én volt, amely során a Hong Kong Economic and Trade Office, Berlin üzleti szemináriumot tartott a „Belt and Road Initiative” bemutatása és a hongkongi befektetési lehetőségek ismertetése céljából a magyar kis- és középvállalatok számára.

2014

Blogolunk

2014 áprilisától december végéig több, mint 5100 látogatója volt a blogunknak – http://blog.sudy.co.hu -, ahol hetente osztjuk meg a Japánnal és a japán emberekkel kapcsolatos tudásunkat, tapasztalatainkat az érdeklődőkkel. 

Megszereztük a Bisnode tanúsítványt

A Sűdy és Társa Kft. a Bisnode nemzetközi cégminősítő adatai alapján rendkívül megbízható és pénzügyileg stabil vállalkozás és ezért a Bisnode AAA (tripla A) tanúsítványát kapta meg.

Magyar termékek bemutatkozása Yokohamában

November 6-án került megrendezésre a „Hungary Fair in Yokohama” nevű Magyarországot bemutató és népszerűsítő rendezvény. A japán vendégek gyönyörködhettek magyar táncokban, népdalokat hallgathattak és megismerkedhettek a magyar gasztronómiával. A rendezvény díszvendégei voltak Szijjártó Péter, külügyminiszter és Szerdahelyi István, tokiói magyar nagykövet. A rendezvényen bemutatkozó magyar cégek japáni piacrajutását a Sűdy és Társa Kft. segíti.

Japán Fesztivál a Néprajzi Múzeumban

A Sűdy és Társa Kft. szponzorálásával került megrendezésre az idei Japán Fesztivál (2014. október 30-tól november 9-ig) a Néprajzi Múzeumban. A fesztivált a Magyar Japán Baráti Társaság hagyományosan minden 8. évben megrendezi. Az idei kiállításon a Japánban rendkívüli népszerűségnek örvendő Nishiura Kihachiro kalligráfiái kerültek bemutatásra. Ezen kívül a közönség közvetlenül a mester előadásában ismerkedhetett meg a kalligráfia, az ikebana és az illatélvezet világával.

Gravity Japan

A Gravity Japan, amely a Sűdy és Társa Kft. segítségével és kisebbségi tőkerészével jött létre, sikeresen zárta első évét.

Magyar IT cégek bemutatkozása Japánban

2014. május 12-én cégünk, a Sűdy és Társa Kft. a HITA és a JETRO közreműködésével megrendezte az első tokiói Magyar ICT Szemináriumot. A szemináriumon bemutatkozási lehetőséget kapott hét magyar informatikai cég, köztük az Aitia, a Cellum, a Gravity, a Graphisoft, az ITware, a Navayo és az XAPT. A rendezvényt óriási érdeklődés kísérte, az előzetes regisztrációhoz kötött szabad helyek alig egy hét alatt megteltek. Bízunk benne, hogy ez a kezdeményezés jó kezdet lesz, és a jövőben több hasonló rendezvényre sor kerülhet Japánban és a világ más országaiban is.

A budapesti 4-es metró átadása

2014. március végén az utazóközönség birtokba vehette a budapesti 4-es metrót. Büszkék vagyunk arra, hogy a Sűdy és Társa Kft. közreműködött abban, hogy japán cég magyarországi közbeszerzési pályázaton 3 állomásépítési projektet nyerjen és a kivitelezés időszakában is végig segítettük partnerünk munkáját. Az eredmény az Újbuda-központ, Kálvin tér és Rákóczi tér állomásokon megtekinthető! Először működött közre magyarországi mélyépítési projekt megvalósításában japán cég, az Obayashi Corporation, a világ egyik alagútépítésben (is) legtapasztaltabb cége.

2011
2010

A Nobilis cég megkezdte japán exportját

2010 júliusában a Nobilis cég a Sűdy és Társa Kft. közreműködésével megkezdte szárított alma és meggy termékeinek exportját a japán piacra. A termékeket ez egyik vezető szupermarket lánc forgalmazza Tokióban.

Elindult az első magyar fagyasztott nyúlhús szállítmány Japánba

2010 nyaráig a jogi szabályozás nem tette lehetővé a magyar fagyasztott nyúlhús Japánba történő exportját. Kezdeményezésünkre és közreműködésünkkel, egy év előkészítő munka és tárgyalási folyamat után a két ország hatóságai megállapodtak, s így 2010 októberében elindulhatott az első magyar fagyasztott nyúlhús szállítmány Japánba.

2009

Dr. Sűdy Zoltán magas kitűntetést kapott a Japán Császártól

A Japán és Magyarország közti kapcsolatok fejlesztése érdekében végzett sok évtizedes munkája elismeréseként Dr. Sűdy Zoltán, cégünk alapítója és ügyvezető igazgatója a japán kormány döntése értelmében átvehette az egyik legmagasabb japán díjat, a Felkelő Nap Rendje Arany és Ezüst Csillaggal kitűntetést. A díjátadó ceremóniára május 8-án került sor a Császári Palotában, ahol Akihito Császár fogadta a kitüntetetteket.

Megérkeztek a présgépek a Patec céghez

2009 augusztusában megkezdte termelését az autóipari alkatrészek sajtolásával foglalkozó Patec Precision Kft. A cég versenyképes árai és technikai felkészültsége miatt a szingapúri anyavállalat nagy reményeket fűz az első európai leányvállalata megalapításához. A magyar leányvállalatot Észak-kelet Magyarországon közreműködésünkkel hozták létre, és továbbra is tanácsadóként segítjük a Patec munkáját.