Események

2014

JAPÁN FESZTIVÁL

A Sűdy és Társa Kft. szponzorálásával került megrendezésre az idei Japán Fesztivál (2014. október 30-tól november 9-ig) a Néprajzi Múzeumban. A fesztivált a Magyar Japán Baráti Társaság hagyományosan minden 8. évben megrendezi. Az idei kiállításon a Japánban rendkívüli népszerűségnek örvendő Nishiura Kihachiro kalligráfiái kerültek bemutatásra. Ezen kívül a közönség közvetlenül a mester előadásában ismerkedhetett meg a kalligráfia, az ikebana és az illatélvezet világával.

21. JAPÁN NYELVI SZÓNOKVERSENY (SUPIKON)

2014 márciusában került megrendezésre a 21. Japán Nyelvi Szónokverseny, a Supikon. A verseny célja az volt, hogy a résztvevők meggyőződhessenek japán tudásukról azáltal, hogy egy adott témáról véleményüket, személyes tapasztalataikat japán nyelven mondják el a hallgatóságnak. A Szónokverseny többek között a Sűdy és Társa Kft. támogatásával valósult meg.

2013

TAVASZI HANGOK KONCERT

A 11. Tavaszi Hangok koncert, amelyen a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanuló japán hallgatók szerepelnek, idén április 4-én 19 órakor lesz a Régi Zeneakadémia koncerttermében (VI.ker. Vörösmarty u. 36.) A koncert ingyenes, de helyfoglalás szükséges. Igényeket a 883 3684-es telefonszámon lehet jelezni. Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

2012

TAVASZI HANGOK KONCERT

Március 25-én, vasárnap 19 órakor lesz a 10. “Tavaszi hangok” koncert, a Zeneakadémia japán és magyar hallgatóinak fellépésével a Régi Zeneakadémián (VI.ker. Vörösmarty u. 35.). A koncert ingyenes, belépő igényelhető a 06 1 88 33 684-es telefonszámon.

2011

JÓTÉKONYSÁGI KONCERT JAPÁNÉRT – VÉRZŐ CSERESZNYEVIRÁG

A Magyar–Japán Baráti Társasággal közösen jótékonysági koncertet szervetünk, melynek teljes bevételét a Japánban több mint negyven éve működő Japán-Magyar Baráti Társaságon keresztül juttattuk el a rászorultaknak. Az MTA ingyenesen biztosította a termet, a fellépő művészek lemondtak a honoráriumról, a szervezést és a felmerülő költségeket magunkra vállaltuk, így a befolyó összeget teljes egészében az áldozatoknak tudtuk küldeni.

A koncertet támogatta: Dr. Schmitt Pál és felesége, Makray Katalin, valamint Göncz Árpád és felesége, Dr. Mádl Ferenc és felesége, Dr. Sólyom László és felesége.

Fellépő művészek: Liszt Ferenc Kamarazenekar, Amadinda Együttes, Ránki Dezső, Klukon Edit, Szabadi Vilmos, Falvai Sándor, Onczay Csaba

A koncert helye: Magyar Tudományos Akadémia, Díszterem
Ideje: 2011. április 27. , 19.30
Adomány összege: minimum 10 000 Ft/fő

Részletek a lenti táblázat Jótékonysági koncert Japánért – Vérző cseresznyevirág linkjére kattintva olvashatók.

MAGYAR HETEK JAPÁNBAN

2003 óta rendezzük meg minden évben az AZ GROUP és a tokiói Royal Park Hotel közreműködésével a Magyar Heteket, amelyen a japánok jobban megismerhetik a magyar konyhát, Magyarország kulturális és turisztikai értékeit. A program sikerén felbuzdulva több hotel is csatlakozott már a programhoz Japán különböző nagyvárosaiban.