A japán táplálkozás modellértékű a FAO főigazgató szerint

A japán táplálkozási kultúra egyedülálló, és kiemelt fontosságú lehet a nemzetközi táplálkozási szokások javításában, mondta az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) főigazgatója az országban tett látogatása során. „Japán az egészséges étrend mintapéldája: a fejlett országokhoz képest alacsony a túlsúlyosak...

Szaké-koktélverseny és kóstoló

Ami nekünk a szőlő, az a japánoknak a rizs: nemzeti italuk, a szaké alapanyaga! Itt a lehetőség, hogy minél többet megtudjatok erről a különleges, tradicionális italról! Gyertek el a Bols Mixer Akadémián tartandó koktélversenyre, ahol a bártenderektől elleshetitek a japán szakét...

Egyre többen érdeklődnek a japán konyha iránt

A japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium (MAFF) „Taste of Japan in Budapest” címmel különleges gyakorlati szemináriumot és kóstolót rendezett Budapesten, amelyen a japán konyha sajátosságaiba engedett bepillantást. A rendezvény célja, hogy növelje a japán gasztronómia és az autentikus japán...

A szusi királya is szereti a Tokajit

Legnagyobb meglepetésünkre még csak hat éves a budapesti Nobu étterem, nekünk már úgy tűnik, mintha legalább tíz éve itt lenne, annyira a város részévé vált. A születésnap alkalmából Nobu-sannal, azaz Nobu Matsuhisával (Macuhisa Nobujuki) exkluzív interjúban beszélgettünk üzletről és persze gasztronómiáról....

Nagy rámen teszt

Kicsit most félretesszük a phót és rament kanalazunk helyette. Sokat, a legjobbakat Budapesten. Először a japán éttermeket néztük. Ivan Ramen shio rámenje: Forralj vizet a tésztának. Egy rámenes tálba tedd bele a tyúkzsírt, disznózsírt, shio tarét, a katsuobushi sót. A...

Paprikás csirke Japánban

Van egy étterem messze, Japán északi részén, amit jogosan hívhatunk a magyar gasztronómia nagykövetségének: Moldován Viktor és csapata a japánoknak készít somlói galuskát, és káposztás cvekedlit. Nem is akármilyen minőségben. Füstölt kolbász, és mangalica Hokkaidón. Interjú Sándor Gyulával, a Víz Étterem...