Egyre többen érdeklődnek a japán konyha iránt

A japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium (MAFF) „Taste of Japan in Budapest” címmel különleges gyakorlati szemináriumot és kóstolót rendezett Budapesten, amelyen a japán konyha sajátosságaiba engedett bepillantást. A rendezvény célja, hogy növelje a japán gasztronómia és az autentikus japán összetevők ismertségét, valamint elmélyítse az ezzel kapcsolatos tudást Magyarországon. Hasonló eseményt rendeztek már Rióban, New Yorkban és világ számos más táján. A japán minisztérium első alkalommal hozta el Budapestre a japán konyha ízeit.

A választás azért esett a magyar fővárosra, mert itt az utóbbi években egyre nő az érdeklődés a japán konyha iránt, ami megmutatkozik az eredeti japán hozzávalókat kínáló üzletek számának növekedésében is.

Budapestnek a nemzetközi idegenforgalomban elfoglalt pozíciója szintén alátámasztja a választás helyességét.

Az eseményre a magyar élelmiszeripar vezetői kaptak meghívást, köztük gyártók, forgalmazók, étteremtulajdonosok és főzőiskolák, valamint kormányzati képviselők és a Japán Nagykövetség képviselői.

A teljes cikk itt elérhető>>

Forrás. http://orientpress.hu

Borítókép: Vision Communications

 

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.