Felavatták a Nissin ultramodern gyárát Kecskeméten

Felavatta új kecskeméti gyárát a poharas instant tészták piacán vezető Nissin Foods vállalatcsoport. A 33 millió eurós beruházás keretében a legmagasabb minőségi és biztonsági követelményeknek megfelelő, ultramodern gyár épült, amely egyben a japán vállalat európai működésének új központja is.

A japán vállalatcsoport 2004-ben jelent meg Magyarországon a Nissin Foods Kft. megalapításával, amikor a vállalat európai gyáregységét Hollandiából Kecskemétre helyezték át. A mostani bővítést az indokolta, hogy a vállalat termékei iránt egyre növekszik a kereslet.

A világszerte összesen 11 710 munkatársat alkalmazó vállalatcsoport nettó árbevétele a 2017. március 31-én végződő pénzügyi évben elérte a 4,1 milliárd eurót. „Hosszú utat tettünk meg a Nissin 1958-as megalapítása óta: ma 36 gyárat működtetünk a világ 19 országában. A magyarországi gyár globális jelenlétünk fontos eleme, hiszen Kecskemét az európai működésünk új központja” – mondta a megnyitón Ando Koki, az anyavállalat Nissin Foods Holdings vezérigazgatója (akinek nem mellesleg az édesapja annak idején kidolgozta az instant rámen levesek gyártását).

Forrás: https://www.vg.hu

Borítókép: MTI

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.