Japán munka terem Nagykőrösön

Mintegy 6,4 milliárd forintos beruházással 300 munkahelyet teremt a japán SIIX Corporation elektronikai vállalat Nagykőrösön, amelyhez a kormány 1,3 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást ad –jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter az MTI beszámolója szerint.

Szijjártó Péter közölte, hogy a SIIX Corporation döntően az autóipar számára termel, az elektronikai gyártási szolgáltató szektorban a világ 13. legjelentősebb vállalata, Japánban az első. A 16 800 négyzetméteresre tervezett nagykőrösi gyártóegység az európai partnerek outsourcing és logisztikai igényeit elégíti majd ki.

Szijjártó ennek kapcsán arról beszélt, a következő időszak sikerei azon múlnak, sikerül-e megfelelő partnerséget kötni a gazdasági fejlődés új korszakát, a digitalizációt, elektromobilitást, automatizálást képviselő vállalatokkal. Ebből kifolyólag január elsejétől átalakul a befektetésösztönzési rendszer. A jövő évtől már nemcsak a munkahelyek létrehozása alapján lehet költségvetési támogatást kapni a beruházásokra, hanem a technológiai színvonalat és a hozzáadott értéket is figyelembe veszik.

Ami egyfelől dicséretes, hiszen ettől fejlődik a magyar hozzáadott érték, ami jelenleg nagyon alacsony. Márpedig a technológiai előrelépések elengedhetetlenek ahhoz, hogy egyszer valaha Magyarország fejlett gazdasággá váljon. Ugyanakkor a fejlettebb technológia működtetéséhez jobban képzett munkaerőre van szükség, a nagy kérdés pedig az, hogy e tekintetben Magyarország képes lesz-e felvenni a lépést. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azért ehhez fel kellene kötni a gatyát, és a kormánynak a jelenleginél jobban átgondolt felnőttképzési stratégiára lenne szüksége.

Forrás: http://index.hu

A borítóképen: Földi László, a KDNP országgyűlési képviselője, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Czira Szabolcs, Nagykőrös polgármestere és Koji Janasze, a japán SIIX Corporation igazgatója
Forrás: http://www.vg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.