Japán szaké – előadás

Az új esztendő és a japán újév apropóján az ünneplésben is fontos szerepet betöltő japán szakéról rendez előadást a Magyarországi Japán Nagykövetség, a JETRO és a Japán Alapítvány.

Ha laikusokat kérdezünk, hogy hirtelen mi jut eszükbe Japánról, a szaké bizonyosan az első szavak egyike a Fudzsi, a szamuráj és a szusi mellett. Szinte mindenki hallott már róla, de valójában kevesen ismerik, hogy milyen is ez az ital. A szaké amellett, hogy az éves események, ünnepek és fesztiválok tradicionális kelléke, a hétköznapi életnek is meghatározó eleme. A szaké történetéről, illetve a japán kultúrában betöltött szerepéről, készítésének titkairól, valamint fogyasztásának módjairól beszél Dr. Nishimura Akira, a Hakutsuru Sake Brewing Co., Ltd. munkatársa.

Az előadást szaké kóstolás követi a Magyarországi Japán Nagykövetség és a JETRO közös szervezésében.

A rendezvényen csak 18 éven felüli, regisztrált vendégek vehetnek részt. Megértésüket és közreműködésüket ezúton is köszönjük.

Japán szaké – előadás

Időpont:

2017. január 17. 18:00

Helyszín:

Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér, Kamaraterem

(1067 Budapest, Eötvös u. 10.)

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni az itt található>> weboldal alján, az ív kitöltésével lehet.

Amennyiben regisztrálnak, de mégsem tudnak részt venni a programon, kérjük előzetesen jelezzék, hogy az Önök számára fenntartott helyet másnak átadhassuk. Szíves együttműködésüket előre is köszönjük!

Forrás: http://japanalapitvany.hu

Borítókép: Zirig Árpád – Táfelspicc

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.