Környezetbarát akkumulátort fejlesztett egy japán cég

A Nippon Telegraph and Telephone Corp. a talajban a környezet károsítása nélkül lebomló akkumulátort fejlesztett ki. Az új eszköz áramtároló kapacitása egyelőre jóval elmarad a hagyományos akkumulátorokétól.

A talajban a környezet károsítása nélkül lebomló akkumulátor kifejlesztését jelentette be hétfőn a japán Nippon Telegraph and Telephone Corp. (NTT) távközlési vállalat.

Az NTT szerint a hálózatra kapcsolt eszközök és alkalmazások számának növekedésével előbb-utóbb gyakorlatilag kivitelezhetetlenné válik minden egyes, a különböző készülékeket működtető akkumulátor begyűjtése és szakszerű feldolgozása, újrahasznosítása.

A horganyt, ritkaföldfémeket és más, a környezetre káros elemeket tartalmazó hagyományos akkumulátorokkal ellentétben az NTT által kifejlesztett akkumulátor egyebek között a műtrágyákban is alkalmazott vegyületekből készül és a környezet károsítása nélkül bomlik le.

Az új akkumulátor áramtároló kapacitása azonban egyelőre jóval elmarad a hagyományos akkumulátorokétól, ezért továbbfejlesztést igényel. Az NTT emellett az akkumulátorhoz hasonlóan, a talajban környezetkárosítás nélkül lebomló különféle szenzorok kifejlesztését is tervbe vette IoT-alkalmazások (a dolgok internete) számára.

Forrás: https://www.vg.hu 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.