Egy érdekes cikket olvastam a napokban, aminek utánaolvasva úgy döntöttem, hogy megér egy blogbejegyzést.

Minden népnek és kultúrának megvannak a saját mítoszai, hőse és szörnyei. Ez alól Japán sem kivétel. Tokiót elpusztító szörny, Godzilla japán „nemzeti kincs”. Összesen 28 filmben szerepelt.

the verge

Godzilla Tokióba költözött áprilisban!

A fenti képen látható, hogy egy 9 emeletes épület tetejére építették fel a 12 méteres élethű változatát Godzillának. Április 9-én a város tiszteletbeli polgárává is fogadták. Erről egy oklevelet is átadtak állítólag. A 12 méter magas Godzilla az eredeti 1954-es film méreteit vette alapul.

Állítólag a 8. emeleti teraszról közel lehet kerülni a szörnyeteghez. A cikket olvasva kíváncsi lettem, hogy nézhetnek ki a hotelszobák, mennyibe kerülhetnek, s mennyire népszerű a hotel.

A hotel honlapját böngészve két fajta szobát ajánlanak:

Egy kétszemélyes Godzilla szobát, ami a filmbeli elemekkel van díszítve. (Lenti kép) Úgy néz ki, mintha Godzilla mászna fel az épületen, s a lába átszakította volna a falat. Japán viszonylatban, közepes méretű szobának számít a 34 m2. Egy éjszakára a szobaárak 120.000 Ft körül mozognak. Érdekességképpen szinte az összes szoba le van foglalva az év végéig, alig van 1-2 szabad nap, ami foglalható.

www.1.fujita-kanko.co.jp

Az egyszemélyes szobák nekem furának tűnnek. A 9. emelet magasságában találhatóak, ahova még „belát” Godzilla is. Nem tudom, ki mit szeret, de én nem Godzillát szeretném reggel elsőnek látni. Az egyszemélyes 18 m2-es szoba kisebb népszerűségnek örvend, szinte minden napra van belőle szabad.

www.1.fujita-kanko.co.jp 2

Az épületben mozi termek is vannak. Kíváncsi vagyok, hogy azok is Godzillás dizájnúak-e.

 

A fotók forrásai:

www.1.fujita-kanko.co.jp 
www.theverge.com