Japán Piackutatás

Betekintést nyújtunk a japán piac rejtett szegleteibe
Egy vállalat életében nagy mérföldkőnek számít a külföldi piacra lépés. Ezt az áttörést viszont egy nehéz stratégiai döntés előzi meg, sok-sok fejtöréssel és kockázatvállalással – főleg, ha egy olyan távolinak és ismeretlennek tűnő piac elérése a célkitűzés, mint a japán.

Általános tényként szokták emlegetni, hogy bár a japán piac kiváló lehetőségeket rejt magában, bekerülni és bennmaradni nem egyszerű feladat. A különböző információk, amelyek kulcsfontosságúak lehetnek az üzleti tájékozódáshoz legtöbbször csak japánul lelhetőek fel és elérhetetlennek tűnhetnek a nyelv, a kultúra, valamint a kommunikációs hálózatok ismerete nélkül. A sikeres piaci nyitáshoz pedig elengedhetetlen a naprakész adatok gyűjtése, akár helyi terepmunkával.

Éppen ezért szeretnénk piackutatási szolgáltatásainkkal segíteni a magyar, illetve kelet-közép-európai vállalatok Japánnal kapcsolatos üzleti törekvéseit és kiküszöbölni a japán piac feltérképezésével járó nehézségeket.

Miért bízza ránk japán piackutatási projektjét?

több, mint 20 év tapasztalattal rendelkezünk az európai és a japán piacon
több, mint 50 japán piackutatási anyagot készítettünk a legkülönbözőbb iparágakról és témákról
japán anyanyelvű és japánul magas szinten beszélő tanácsadókkal, valamint egy tokiói irodával is rendelkezünk
szerteágazó kapcsolathálónk segítségével bármilyen iparág japán szakértőjével kapcsolatba tudunk lépni
az Ön igényeihez és a kutatás terjedelméhez mérten átlagosan 10-30 munkanap alatt már kézhez kaphatja japán piackutatási eredményeinket
a piackutatásokat magyar, angol vagy japán nyelveken készítjük el, de szükség esetén egyéb nyelvekre is le tudjuk fordítani jelentéseinket

Akik minket választottak

SabeeAppSabeeAppSabeeAppSabeeApp

Többek között az alábbi iparágakról készítettünk japán piackutatásokat

Szépségipar

Élelmiszeripar

Egészségipar

Építőipar

Műanyagipar

Üvegipar

HR

Oktatás

ICT

Miben számíthat ránk?

Nem csupán a japán piackutatásban állunk rendelkezésére, hanem akár teljeskörű támogatást is tudunk nyújtani a javasolt piacra lépési stratégia megvalósításában.
általános gazdasági körkép készítése
a megcélozni kívánt iparág teljes feltérképezése
interjú készítése iparági szakértőkkel
a japán piacra lépés módjával kapcsolatos javaslattétel
Kapcsolatfelvétel

Referencia-történeteink

RVmagneticsElolvasom
Előzmény
Az RVmagnetics 2018-ban keresett meg minket azzal a kéréssel, hogy segítsünk nekik új ügyfeleket találni Japánban.
Hogyan segítettünk?
Japán nyelvű értékesítési anyagokat készítettünk ügyféllistával, majd potenciális ügyfeleket kerestünk fel számukra (kompozit-, motor- és akkumulátor-ipari területekről) Japánban. Továbbá támogattuk egy japán ügyfelükkel közösen vitt POC-projektjüket a kommunikáció megkönnyítésével angol-japán nyelven, valamint üzleti és interkulturális tanácsadást is végeztünk.
Amire büszkék vagyunk
Az RVmagnetics sikeres POC-tesztprojektet indított egy, a technológiájuk iránt érdeklődő, ismert japán céggel. A két vállalat között hamarosan kereskedelmi megállapodás aláírására kerül sor.
MarcherElolvasom
Előzmény
2018 tavaszán Magyarországon is kitört az afrikai sertéspestis, aminek következtében Japán megtiltotta a magyar sertéshústermékek behozatalát.
Hogyan segítettünk?
Saját kezdeményezésünkre olyan osztrák sertéshústermékek után kezdtünk kutatni, melyeket a már meglévő importőrhálózatunkon keresztül értékesíteni lehetett Japánban. Felfigyeltünk arra, hogy az akkori japán szabályozás lehetővé tette az osztrák cégek marhahústermékeinek exportmennyiségének növelését is, így ezt az üzleti lehetőséget is alaposan körbejártuk. 
Amire büszkék vagyunk
A bemutatásunknak és a jó időzítésnek köszönhetően az osztrák élelmiszer-előállító vállalat, a Marcher 250 tonna marhahústerméket adott el azóta egy japán kereskedőcégnek.
Gravity R&DElolvasom
Előzmény
A Gravity R&D által létrehozott Reco/Yusp ajánlómotor 2010-re világszintű hírnévre tett szert, de Japánban ekkor még nem ismerték széles körben. A vállalat ezért szerette volna kiterjeszteni üzleti tevékenységét a régióban.
Hogyan segítettünk?
Japán nyelvű értékesítési anyagokat készítettünk a számukra és felkutattuk legelső japán ügyfeleiket. Ezt követően segítettünk a Gravity Japan megalapításában, valamint helyi képviseletet és értékesítési támogatást biztosítottunk.
Amire büszkék vagyunk
A Gravity technológiáját számos japán B2B e-commerce weboldalon vezették be sikeresen.

Keressen minket bizalommal!

Amennyiben az Ön vállalata is a japán piacon való terjeszkedést fontolgatja, illetve szeretne naprakész információkat kapni annak helyzetéről és lehetőségeiről, lépjen kapcsolatba velünk és kérjen ingyenes konzultációt vagy árajánlatot az alábbi űrlapon keresztül!
A megkeresésére a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk.

    Copyright © 2024 All Rights Reserved
    apartmentmagic-wandcloud-downloadstarstar-halfenvelopegraduation-hatlicensebookuserusersstorephone-handsetphonemap-markercalendar-fullbubblepie-chartearthlinkmagnifiercrossquestion-circle