Az internet rengetegében talán nem haszontalan kiragadni és felhívni a figyelmet Japánról blogoló, vlogoló vagy éppen Facebook oldalt működtető Japánba szakadt magyarokra.

Íme az ajánlóm:

Nipponföldi krónika

https://nipponfold.wordpress.com/

A szerző több évig élt Japánban ösztöndíjjal, majd 2019-ben tért haza. Rengeteg kirándulást tett Japán legkülönbözőbb részein, amelyekről sok videót, fotót és úti beszámolókat készített. Összefoglalni is nehéz lenne, jó böngészést!

Zsiros Deszka

https://www.youtube.com/c/ZsirosDeszka/featured és https://www.facebook.com/zsirosdeszkayoutube/

Zsiros Deszka kissé hányatott magyarországi élete után Hawaiira, majd Japánba költözött, és ott főfoglalkozásként mezőgazdasággal foglalkozik, de közben youtuberkedik is. Japán sok hétköznapi aspektusát teszi közzé, saját véleményét is hozzáfűzve. Bőven vlogolt a Covid-19 japán vonatkozásairól is. Van mikor kitesz saját készítésű hip-hop számokat vagy éppen a hétköznapokban praktikus információkat. Túlzott okoskodástól mentes könnyed szövege jó szórakozást nyújt a nézőknek.

Tokyo reloaded 

https://www.facebook.com/tokyoreloaded és https://tokyoreloaded.blogspot.com

A szerző elsősorban Tokió egyes városnegyedeiről, azok helyi életéről, építészetéről ír - sok fotóval. Különösen érdekesek idei, Setagaya negyedről írt bejegyzései. A vírushelyzetről is volt és talán lesz is egy-két hosszabb írása. A helyi érdekességeken túl a japán hagyományokról, szokásokról, gasztronómiáról is olvashatunk a blogon. Nem tesz ki gyakran tartalmat, de azt érdemes elolvasni!

Doufukuai

https://www.facebook.com/Doufukuai/ és https://doufukuai.blogspot.com/

Székhelye sokáig Kína volt, de később Japánba költözött és most ott él. Vonzalma a japán alkoholos italokhoz és különösen a whiskyhez szembetűnő. Hiánypótlónak tekinthető helyi kocsmai élmények, gasztronómiai érdekességek saját főzőcskéinek Facebookra fotókkal kitett beszámolóival megspékelve, bringás élmények, néha egy kis kínai, koreai témájú tartalom, vicces érdekességek – ez Doufukuai online világa tömören.

Bogolette

https://www.facebook.com/Bogolette/ és https://www.youtube.com/c/Bogolette/videos

Friss felfedezésem Bogi és Viktor Youtube csatornája. Lakáshoz jutástól és lakberendezésen, 2017-es japán letelepedésük tapasztalatain, az árviszonyokon át Bogi személyes történetéig arról, hogyan adott életet kisbabájának Japánban. Természetesen ebből következően fent vannak az első babás sztorik, melyeket Facebook oldalán is megoszt a szerző.

Szaku – Japán nyelv és kultúra

Ez igazából nem egy blog, hanem egy nagyobb portál, a Japánról szóló bejegyzések elsősorban itt találhatók, elsősorban 2016-ból:  https://www.szaku.hu/category/elmenybeszamolok/jo-itthon-es-japanban/, valamint itt böngészhetők még régebbi bejegyzések is: https://www.szaku.hu/category/elmenybeszamolok/jo-megint-japanban-elmenybeszamolok/

Érdekes olvasni arról, hogy milyen munkahelyi, üzleti élmények, tapasztalatok halmozódnak fel több éves japáni élet során.

Miért éppen Fudzsiszava

https://www.facebook.com/omgjapanwow/

Szubjektív, de pont ezért izgalmas, és sokszor nagyon vicces, találó Facebook bejegyzések a japán hétköznapokról, politikáról.

Végül, de nem utolsósorban, ez itt a reklám helye:

Cégünk munkatársa Nagygyörgy Anna blogja egy évéről Japánban

https://szivemcsucskejapan.blog.hu/

Nem dicsérem agyon ezt a blogot, mert az már tényleg túl agresszív reklám lenne ???? De érdemes elolvasni, ezt bizton állíthatom!

Kellemes időtöltést kívánok a fenti tartalmakhoz, és senki ne habozzon kommentben jelezni, hogy milyen hasonló tartalmakat érdemes még nézni, olvasni a témában!

Borítókép forrása: https://www.intrepidtravel.com