Előfordult már Önökkel, hogy "megkívántak" egy japán terméket, amit szerettek volna megrendelni, de a rendelési folyamat során kiderült, hogy azt nem szállítják külföldre? Vagy netán a rendelési folyamat során meg kellett adni kötelezően egy japán lakcímet és/vagy mobilszámot, és csak kegyes hazugsággal tudták megrendelni az adott árut?

Jómagam rengetegszer futottam bele a fenti problémákba, és nem is tudtam sosem megérteni, hogy miért olyan nehéz dolog külföldre is szállítani Japánból. Sokszor kellett Japánban élő rokonok és barátok segítségét kérnem, hogy megrendelhessük a termékeket az ő japán lakcímükre, amit később továbbpostáztak nekünk.

webshop1

Ha ismerősek a fenti gondok, akkor jó hírrel jelentkezem! Végre felbukkant egy szolgáltató, aki hajlandó a külföldiek számára megoldani a fenti problémákat. 🙂

Egy Japánban limitált szériás Mizuno cipő rendelésekor a Mizuno honlapján olvastam róla először, hogy a tenso.com tud segíteni abban, hogy a Mizuno által külföldre nem szállított termékeket továbbítja a külföldi rajongók számára. Nagyon érdekesnek találtam a lehetőséget, így rögtön továbbléptem a javasolt oldalra, és utánajártam, hogy hogyan is működik ez az egész.

mizuno

A tenso.com már abban is tud segíteni, ha egyáltalán nem tudunk japánul, és nem igazodunk ki egy japán nyelvű webshopon. Ilyenkor angolul megadjuk a rendelni kívánt termék koordinátáit, és ők intézik a vásárlást helyettünk.

Ha netán a japán nyelvet már elsajátítottuk, de a rendelés során kötelező olyan adatokat megadni, amelyekkel nem rendelkez(het)ünk (pl. japán lakcím, személyi és/vagy mobilszám stb.), akkor a tenso.com-nál regisztrálva kapunk olyan "kölcsön" adatokat, melyeket a rendelésünkhöz felhasználhatunk.

webshop2

A rendelésünk kifizetéséhez is segítséget tudnak nyújtani. Sok japán webshop még mindig nem rendelkezik Paypal regisztrációval vagy nemzetközi kártyaelfogadással. Ezt a problémát is áthidalja nekünk a tenso.com, hiszen az ő segítségükkel a fizetést is meg lehet oldani.

Sőt, még a szállításra is több opciót kínálnak az ügy sürgősségéhez és a pénztárcánkhoz igazítva: EMS, légiposta és normál postai szállítás is lehetséges.

Végezetül a díjaikról: a szolgáltatás díja 610 JPY-től (kb. 1600 HUF) indul a csomag méretétől és a postázás sürgősségétől függően. Azt gondolom, hogy ez egy nagyon kedvező ár, ha figyelembe vesszük, hogy ebben már benne van a postaköltség is.

kitkat

Most már igazán nincs akadálya, ha egy eredeti kézzel készített kimonót, egy finom japán rizskrékert vagy limitált szériás KitKat-et, netán egy onbuhimo-t (gyerekhordozási eszköz) szeretnénk megkaparintani... Rendelésre fel! 🙂

 

Források:
http://www.tenso.com/en/
http://morimiki.net/web/p-98.html
http://femme-fitale.com/2014/04/mizuno-running-shoes-review.html
http://www.biccamera.com/bc/c/info/point/webregist.jsp
http://www.farmofminds.com/wp-content/uploads/2014/11/Kitkat.jpg