Sok ember hisz a sorsunkat, személyiségünket meghatározó születési, évi, heti, napi, üzleti, szerelmi, vagy családi horoszkópokban. Míg mi itt Európában a 12 állatövi jegyet magába foglaló horoszkópokat használjuk, addig Japánban több jóslási módszer is ismert és használatos.

A kínai állatövi horoszkópot másoló, 12 zodiákust tartalmazó rendszer ugyanúgy megtalálható a szigetországban, mint a csak 9 csillagjegyet tartalmazó Kigaku, a lélek / szellem tudománya, valamint a vércsoport jóslás.

Gondoltam, ma megismertetem kedves Olvasóinkat a nyugaton kevésbé ismert Kyusei Kigaku jóslással, másnéven a 9 Csillag Ki (九星気学) asztrológiával. (A kínaihoz hasonlóan itt is a ciklus 12 évenként ismétlődik, de csak 9 csillagjegyet alkalmaz.)

Ippaku - Fehér víz
A jegy szülöttét általában kettősség jellemzi: egyrészről hajlamos depresszióra és bezárkózásra, másrészről, ha sikerül feloldódnia, a partik központi szereplőjévé válik. Gyermekkorában sok nehézségen kell átmennie, ami viszont hozzásegíti, hogy erőteljes és független személyiséggé váljon felnőttkorában. Hatalmas kitartás jellemzi, s leginkább vezető beosztásban tudja kifejezni önmagát, bár sokszor nem túl toleráns. Nagyon félti függetlenséget, s gyűlöli a korlátokat, ezért olyan párra van szüksége, aki jól tud hozzá idomulni.

Jikoku - Fekete föld
A tettek embere, de általában szeret a háttéren marani. Életét tudatosan éli, széles látókörű és jól tájékozott. Szeret erőteljesebb és nagyobb szociális életet élő emberekkel együtt dolgozni, s tanulni tőlük, amit élete későbbi szakaszában sikeresen tud alkalmazni karrierje építésében. Kiváló csapatjátékos, szorgalmas és segítőkész, szívesen segít másoknak, precíz és tökéletességre törekvő. Párkapcsoltokban nagyon hamar megnyílik annak, akit megszeret, de ezáltal sebezhetővé válik.

Sanpeki - Türkiz fa
Tele van energiával és optimizmussal, szeret minél több dolgot kipróbálni, megtapasztalni, remek ötletei vannak és folyton megújul, ennek ellenére feladatai többségének nem ér a végére, mert, ha valamit már elért, tökélyre fejlesztett vagy megunt, nem csinálja tovább. Gyakran hoz elhamarkodott döntéseket, a következmények végig gondolása nélkül. Egyenes és őszinte, néha túlságosan is, amivel kivívhatja mások rosszallását. Érzékeny, ha megbántják, haraggal reagál.

Shiroku - Zöld fa
Gondoskodó, lojális típus, jó természetű, sokak által kedvelt személyiség. Segítőkészségével sokak tiszteletét és megbecsülését elnyeri. Hajlamos érzelmi alapon dönteni. Határozott és független személyiség, aki rendkívüli meggyőzőképességgel rendelkezik. Szinte bármit elér, amit kitűz maga elé, rendületlenül halad a célja felé. Legjobban vezető beosztásban találja meg a helyét, beosztottjaival jól bánik.

Go’ou - Sárga föld
Megosztó személyiség: vagy nagyon szeretik, vagy nagyon utálják. Állandóan kutat az izgalmak és kalandok után, rengeteg energiája van. Szélsőséges, mindent vagy semmit mottó alapján él. Nem megbocsájtó típus, ha egyszer elveszítik a bizalmát, sosem felejti el. A kritikát nehezen viseli, ha valami nem sikerül neki elsőre, akkor inkább tovább áll. Ha szerelmes, akkor nagyon tud szeretni, fontos számára a család, a hűség viszont nem az erőssége, hajlamos a kalandok és a flörtök keresésére.

Ropakku - Fehér fém
Odafigyelő, gondoskodó, igazságos és független személyiség, kötelességtudó, munkájában és magánéletében is a precizitás és rendszeresség jellemzi. Határozott célokkal rendelkezik, jó kezdeményező, ezért jó vezető vállhat belőle, de hajlamos félbehagyni, amit elkezdett, s másokra hárítani a munka befejezését. Nagyon makacs, kapcsolataiban általában ő a domináns fél, számára a család a legfontosabb. Büszke, erősen motivált, s nehezen viseli a kritikát.

Shichiseki - Vörös fém
Nyitott, társaságkedvelő, nagy népszerűségnek örvend, amelyet többek között annak köszönhet, hogy hatalmas tudással rendelkezik, szinte mindenre tudja a választ. Remek előadói képessége van és jól tudja szórakoztatni barátait és munkatársait. Éles eszét a munkájában is remekül kamatoztatja, viszont ami nem érdekli, azzal nem törődik. Jó koncentrációs képessége van, rendszerezett, jó intuíciókkal rendelkezik, aminek köszönhetően megérzi mások gondolatát, s tud olvasni a sorok közt. Eltökélten hisz az igaz szerelemben, s kitartóan keresi az igazit.

Happaku - Fehér föld
A munkájában sikerre vágyik, ezért szereti átgondolni minden lépését, mielőtt cselekszik. Hűséges és megbízható, szeret mindenről tudni, így gyakran avatkozik mások dolgába. amiért meg is tesz mindent.  Kapcsolatok terén kell neki a változás és a kalandok, az érzelmek számára nagyon fontosak, partnerére nagyon odafigyel és sosem bántaná meg, de túlzott szeretete hajlamossá teszi a féltékenységre.

Kyushi - Vörös tűz
Előrelátó és magabiztos, jó előadói képességgel rendelkezik, így kollégáit remekül tudja lelkesíteni, azonban sokszor előfordul vele, hogy meggondolatlanul cselekszik, s ezzel magára vonja mások haragját. Nyitott és vidám személyiség, nagykanállal falja az élményeket, az örömöket, imádja a luxust és a kényelmet. Nem szereti túlhajszolni magát, hanem általában mindig a könnyebb megoldásokat keresi.

Sajátomat elolvasva elég sok hasonlóságot tapaszaltam, de annak megítélését, hogy mindez mennyire jó és egyező, azt kedves Olvasóink egyéni véleményére bízom.

Jó személyiségelemzést kívánok mindenkinek! ????

 

 

Források:

http://www.kigaku.com/

http://www.ezoterikus.hu/cikkek/12661-japan-horoszkop-a-kigaku-rendszer

https://ja.wikipedia.org/wiki/%E4%B9%9D%E6%98%9F%E6%B0%97%E5%AD%A6

Képek:

Kép 1:

https://www.spihow.com/wp-content/uploads/2017/12/ninestarki-unmei02.png

A többi saját fotó.