Yamato

Néhány hónapja nyílt meg az első olyan japán étterem, amelynek különlegessége, hogy a yakiniku műfaját is bemutatja a magyar közönség számára, mégpedig úgy ahogyan az egy igazi japáni étteremben működik. Az asztal közepén egy mélyedésben egy grillrács van. Alulról jön a forróság. A rácson húst, tengeri állatokat grillez a vendég saját maga. A japán mellett koreai grill ételeket is elkészíthetünk – egy kicsit másfajta rácson.

yamato

A berendezés igen elegáns hangulatot áraszt. Nem egy olcsó hely, viszont viszonylag kevés húst rendelve is jó lehet lakni, mivel a megfizethető áron kínált előétel szett (a fotón is látható saláták és a húshoz való szószok) elég gazdagnak mondható. Nekem talán a legjobban a szószok ízlettek.

 

Elérhetőség: Budapest VI. ker. Jókai u. 30.
http://yamatorestaurant.hu
https://www.facebook.com/pages/Yamato-Restaurant/371325586351289?fref=ts

 

Kanpai Izakaya

2014 őszén nyílt meg ez a japán étterem a Szent István körúton. Az ételek viszonylag széles választéka kellő bepillantást enged a japán gasztronómia világába. Ínycsiklandozó az angolna. Lehet kapni okonomiyaki-t is, ami a japán pizzának vagy japán palacsintának is nevezhető. Nagyon finom a miso levesük.

Az ételek megfizethetőek, a japán italok esetében azonban mélyebbre kell nyúlni a pénztárcába – igaz ez máshol is így van. Választhatunk japán sört, szakét, whiskyt, szilvabort vagy akár a Calpis márkájú joghurtitalt is. Aki nem szereti magában a szakét, az választhat a szaké alapú koktélokból.

Most már talán még élvezhetőbb a látogatás, hiszen a körút felújítása időközben befejeződött. A munkagépek zaja kissé zavaró volt májusi látogatásunkkor. A menü pedig azóta még bővült is.

Elérhetőség: 1055 Budapest, Szent István körút 17.
http://www.kanpaiizakaya.hu
https://www.facebook.com/kanpaiizakaya

 

Sushi Sei II

Pár hónapja „elköltözött” az étterem. Nem kell megijedni, ez csak pár száz métert jelent ugyanabban az utcában. Ebből kifolyólag új étteremként fogható fel. Volt szerencsém mindkét helyszínen járni. Az új étterem nagyon impozáns. Óriási egybefüggő tér fogadott, könnyed lágy érzetet sugározva. Az elválasztó falak, részek is átláthatóak. A szellős elválasztó fa elemeken át lehet látni, ugyanúgy, mint az akvárium falon, mégis elválasztja a teret.

Érdekességnek találtam a gyereksarkot. Jó látni, hogy van olyan étterem, ahol a gyermekek felügyelet alatt játszhatnak egy külön részen. A legtöbb japán étteremhez hasonlóan rendelkezik látványkonyhával. Látjuk a szakácsot munka közben.

Az ételek finomak és jól néznek ki, ami nem csoda, hiszen a szakács személye nem változott. Az étterem árazása a felső-középosztályt célozza meg. Az elegáns étterem saját parkolóval rendelkezik, ezzel is megkönnyítve a közlekedést.

 

Elérhetőség:  Budapest III. ker. Bécsi út 58.

http://sushisei.hu
https://www.facebook.com/SushiSeiEtterem

 

A fotót a blog szerzője készítette.