Akár új munkahelyre, új kihívásokra vágyunk, akár az egyetemi tanulmányainkat befejezve Keleten képzeljük el a jövőnket, biztosra veszem, hogy sokunkban fordult már meg a gondolat, hogy a Felkelő Nap országában kezdjük el életünk egy új fejezetét. A munkavállalás Japánban azonban a keleti ország a nyugatitól jelentősen eltérő kultúrája miatt bonyolultabbnak és nehezebbnek bizonyulhat, mint amilyennek első ránézésre gondoljuk, és ez elbátortalaníthat bennünket. Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a folyamatot a japán munkavállalás iránt érdeklődők számára, ebben a bejegyzésben mindent összeszedtünk, amit tudni érdemes a japán munkaerőpiacról.

Miért érdemes Japánban munkát keresni?

Japánban mind a szigetországra jellemző földrajzi adottságok, mind a japán vállalati kultúra sajátosságai biztosítják, hogy a magyar és európai munkavállaló új és inspiráló kihívásokkal szembesüljön. Japán gyönyörű és izgalmas ország, ahol egyszerre megtalálható a legmodernebb technológia - szupergyors vonatok, földrengésbiztos felhőkarcolók - és az ősi hagyományok, a természet tisztelete - buddhista templomok és shinto szentélyek bújnak meg még a legnagyobb metropoliszok betonrengetegében is.

Ami az ország földrajzi adottságait illeti, ugyan gyakoriak a földrengések és a különböző természeti csapások, de ezek kezelésére a japán hatóságok tökéletesen felkészültek, és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően ezek a csapások nem gyakorolnak nagy hatást a mindennapi életre. A japán munkavállalók számára a közlekedés és a munkába jutás sem jelent számottevő akadályt, hiszen a japán tömegközlekedés jól szervezett és biztonságos, ahogyan a vasúti közlekedés is. A szigetország kiterjedt területén pedig a két legnagyobb légitársaság (ANA, JAL) járatai segítségével mindenhová gyors és biztonságos út vezet.

A japán vállalati kultúra sajátosságaiból is következik, hogy a japán munkavállalásnak számos előnye van. Mindenekelőtt azok az interkulturális kommunikáció terén nyert ismeretek, amikre az európai munkavállalók a japán munkavállalás során tesznek szert hatalmas előnyt jelent számukra a későbbiekben. A multikulturális környezetben való magabiztos kommunikáció pedig előreláthatólag a következő években egy egyre keresettebb jártasság lesz, hiszen az online kommunikáció és a globalizáció eredményeképpen számos cégben megnő a multikulturális csapatok aránya.

Kiemelkedő emellett a csapatmunka szellemisége Japánban, ami a munkahelyen belül és azon kívül egyaránt hangsúlyos. A gyakori céges események és a munka utáni összejövetelek során erős kapcsolat alakul ki a munkatársak között, de egy közösen elvégzendő projekten való munkálkodás közben is hangsúlyos jellemző a kölcsönös támogatás és a csapatszellem.

A japán munkavállalás egyik legkiemelkedőbb előnye azonban a munkahelyi stabilitás. A japán vállalati kultúrában az élethosszig való foglalkoztatás jegyében a japán cégek hosszú távra terveznek munkavállalóikkal. Ennek megfelelően nem jellemző, hogy a megkötött szerződést hamar felbontják, és így a munkavállaló biztonsággal tervezhet hosszú távra.

Milyen lehetőségek vannak a japán munkaerőpiacon?

A japán munkaerőpiacon a legtöbb külföldi munkavállaló a gyártás, a kiskereskedelem és a szállásadás területén talál munkát. Az elmúlt években emellett jelentős létszámemelkedés történt az éttermekben és vegyeskereskedésekben dolgozó külföldi munkavállalók körében. A legnagyobb cégekhez azonban elsősorban az informatika, illetve az ápolás területén keresnek külföldi munkavállalókat, de a fordítás, a modellezés, a gasztronómia és a szórakoztatás terén is számos munkakört külföldi dolgozók töltenek be.

A technológiai fejlődés egy fontos központjaként számontartott Japánban a munkaerőpiacon gyakori az informatikai szakemberek hiánya. Ez a tendencia már a Covid19-világjárvány előtt is jellemző volt, azonban az online jelenlétet és az informatikai szaktudást igénylő pandémia alatt még inkább megnőtt a kereslet a szakemberek iránt. Az informatika mellett azonban számos más iparágban is nagy szükség van külföldi munkavállalókra.

A pénzügyek tekintetében a termék- és kontrollértékelési szakértelemben mutatkozik hiány, a kereskedelem területén pedig számos pozíció betöltésére várnak külföldi munkavállalókat, így a kétnyelvű pénzügyi elemző és M&A szakemberek, általános ügyekben tapasztalt (kétnyelvű) irodavezetők, (kétnyelvű) üzleti elemző és projektmenedzserek, és a nemzetközi értékesítés terén jártas szakemberek is könnyen találhatnak állást. (A legtöbb pozícióhoz követelmény a japán nyelvtudás, gyakran N2-es szinten.)

Az autóiparban, így a Toyota és a Suzuki cégekben is gyakori a friss munkaerő keresése, de emellett a kiskereskedelemben, a közvetítésben, illetve az éttermi vendéglátásban is gyakran számolnak be munkaerőhiányról. Japánba más távol-keleti országokból is gyakran érkeznek munkavállalók, ugyanakkor az európai dolgozókra különösen jellemző, hogy angol nyelv tanáraként találnak állást Japánban.

A japán munkavállalás feltételei

A japán munka világára jellemző, hogy magasan képzett és jó képességű személyek töltik be az egyes pozíciókat. Japánban a 40 órás munkahét érvényes a teljes állásban foglalkoztatottak számára, ugyanakkor a gyakori túlóra nem ritka a szigetországban. A minimálbéreket régiónként és iparonként eltérő mértékben határozzák meg, ugyanakkor a minimálbér átlagosan 14.000 forint és 16.000 forint között mozog naponta, ami elegendő a munkavállaló és családjának megfelelő életszínvonalához. Japán emellett aláírta a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet munkavállalók jogairól és szabadságairól szóló egyezményeit, így a japán alkotmány garantálja a szakszervezetek létrehozásának és az ezekhez való csatlakozás jogát is.

Külföldi dolgozók számára a japán munkavállalás feltételei mindenekelőtt a vízum típusától függenek. Napjainkban magyar állampolgárként kétféle típusú vízummal lehet munkát vállalni Japánban, az egyik a „Munka vagy hosszú távú tartózkodás” célját szolgáló vízum, a másik pedig a „Working Holiday” vízum.

A hosszú távú tartózkodást engedélyező vízumhoz kötelezően csatolandó dokumentumok közül az egyik legfontosabb a „Certificate of Eligibility”, amit a regionális bevándorlási hivatal annak bizonyítékaként állít ki, hogy a külföldi állampolgár megfelel a Japánba való belépés feltételeinek. A „Certificate of Eligibility” beszerzését a sikeres interjút és szerződéskötést követően a japán munkáltató intézi és postázza el a frissen felvett kollégának, aki ezzel tudja munkavállalási vízumát megigényelni a magyarországi japán nagykövetségen. A vízumigényléshez ezen kívül szükséges érvényes útlevél, vízumigénylő lap és egy fénykép.

A „Working Holiday” vízum egy egészen új kezdeményezés a japán kormány részéről, ami azt célozza, hogy minél több külföldi munkaerőt foglalkoztassanak a szigetországban. A „Working Holiday”-program olyan 18 és 30 év közötti fiatal felnőtteket szólít meg, akik maximum 1 évre, elsősorban turizmus céljából terveznek Japán területére lépni, de emellett dolgozni is szeretnének.

A program lehetővé teszi, hogy az ilyen státuszú vízum birtokosa a Japánban való tartózkodás alatt munkavállalói engedély nélkül melléktevékenységként kiegészítő kereseti tevékenységet végezhessen. Így a vízum elsődleges célja, hogy annak birtokosai Japán turistaként való bejárása mellett szezonális munkákból keressék meg a következő úti célra a fedezetet, illetve elmerüljenek a keleti ország kultúrájában. A különböző vízumok típusairól bővebb információk a Magyarországi Japán Nagykövetség oldalán érhetőek el.

A vízum megszerzését követően a japán munkaerőpiac jellegzetességeivel is szükséges megismerkedni annak érdekében, hogy a keleti kultúrára jellemző különlegességek a lehető legfelkészültebben érjék a külföldi munkavállalót. A Japánban való boldoguláshoz nem kizárólag a japán nyelv ismerete előny, hiszen számos (elsősorban IT-s és mérnöki) munkaköri leírásban nem kötelező elem a nyelvtudás.

Hatalmas előnyt jelent, ha az adott társadalomra és kultúrára jellemző jellegzetességekkel még a kiutazás előtt alaposan megismerkedik a munkavállaló, és ezeket a gyakorlatban, az interkulturális szituációkban is felismeri. A japán munkakultúrának számos olyan egyedi jellegzetessége van, ami az európaiak számára először idegennek, értelmezhetetlennek tűnhet. A japán kultúrában mindenekelőtt nagyon fontos az „élethosszig tartó foglalkoztatás” gondolata, amely eszmény jegyében a legtöbben egy cégnél képzelik el jövőjüket, és rendkívül lojálisak ahhoz a céghez, ahol először elkezdtek dolgozni.

A japán társadalomban emellett az egyén számára bármikor fontosabb a közösség jólléte az egyéni boldogságnál. Ennek megfelelően számos alkalommal vállalnak önként túlórát, illetve elvárás a munkaidő utáni közös programokban való aktív részvétel is. A munkahely iránti szigorú és elhivatott elköteleződésnek azonban számos pozitív eredménye is van, hiszen a hagyományos japán munkahely számos szociális ellátás, így az utazás, biztosítás, lakhatás és egyebek támogatását is vállalja. A japán munkaerőpiac működésébe következő cikkünk mélyebb betekintést is nyújthat: https://sudy.co.hu/hogyan-targyaljunk-a-japanokkal/.

Munkavállalás Japánban: Ezek a feltételek
A japán munkaerőpiacon fontos szerepet tulajdonítanak a névjegykártyák cseréjének. (Forrás: The Japan Times)

A japán munkavállalás lépései

A feltételek ismerete után szükséges azt is figyelembe venni, hogy mely lépésekkel kell számolni a japán munkavállalás folyamatában, és hogy ezek milyen buktatókat tartalmazhatnak. A japán munkajelentkezés alkalmával két jelentkezési dokumentumot kell leadni, és nagyon fontos, hogy Japánban az önéletrajz is egészen máshogyan kerül kitöltésre, mint a nyugati országokban. Egyrészről mind a mai napig sok cég kéri a jelentkezőket, hogy kézzel töltsék ki a rezüméket, másrészről pedig egészen más információk és más sorrendben szükségesek a jelentkezéshez.

Japán stílusú önéletrajz-minta (forrás: GaijinPot)

A dokumentumok benyújtását az állásinterjú követi, amely beszélgetés során már nagy szerephez jut a japán kultúra megfelelő ismerete, aminek esetleges hiánya negatív következményekkel járhat az interjú kimenetelére. Ezalatt azt értjük, hogy tájékozódjanak és készüljenek fel, hogy hogyan érdemes a japánokkal kommunikálni, mi az, amivel jó benyomást tehetnek és fordítva. Egy tipikusan japán állásinterjú három fő részre tagolható. Először a japán nyelvtudás szintjét mérik fel bemelegítő kérdésekkel, ezt követően az állásra pályázó személyéről, majd pedig a pályázó az adott japán cégről való ismereteiről kérdeznek az interjúztatók. Amennyiben pozitívan bírálják el a jelentkezést, a megfelelő vízum igénylését követően megkezdődhet a kiutazás, majd a munkába állás.

Segítségre van szüksége?

Ebben a cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, amikre feltétlenül szükséges ügyelnie azoknak, akik Japánban szeretnének munkát vállalni. Azok azonban, akiknek személyre szabott segítségre és támogatásra van szükségük, ne habozzanak felvenni a kapcsolatot a Sűdy és Társa Kft.-vel. Cégünk a jelölteknek interkulturális felkészítést biztosít az interjúk előtt, és a sikeres kiválasztást követően a japán életre való felkészülést is támogatja.

 

Felhasznált források: