A japán-magyar diplomáciai kapcsolatok fennállásának 150. évfordulója alkalmából a Japán Alapítvány különleges színpadi bemutatóval készül, mely ötvözi a szakrálisat a szórakoztatóval.

A kagura a nó és a kabuki egyik őse; az évszázadokon át fennmaradt népi előadóművészeti műfaj sintó szentélyekben jött létre, hogy szertartásos táncok bemutatása közben „meghívja” az isteneket az emberek közé, majd együtt mulassanak. A kagura szoros kapcsolatban áll a vidéki élettel, így darabjai többsége – a japán mitológia történetei mellett – az adott közösség legfontosabb tevékenységének istenét kelti életre.

Előadásunkra két társulat érkezik a 2011-es nagy katasztrófa által erősen sújtott Tóhoku vidékéről: a vándorelőadói tevékenységéről ismert Kuromori kagura, valamint a Kanmacsi hóin kagura, hogy bemutassa a sokszínű műfaj két ágát. A nagyszabású produkció során először láthat a magyar közönség egész estés kagura előadást, ahol a táncosok élő zene kíséretében mutatják meg az újjáéledő Tóhoku és a talpra állásban fontos szerepet vállaló kagura erejét. Az est különlegessége, hogy ez a budapesti bemutató lesz a Kanmacsi hóin kagura első külföldi szereplése.

Tánc az Istenekkel – Japán kagura előadás

Hagyományos népi színjáték Tóhoku vidékéről

Időpont:

2019. február 20. 18:00.

Helyszín:

József Attila Színház

(1134 Budapest, Váci út 63.)

 

 

Jegyek:

Felnőtt: 2000 Ft; diák és nyugdíjas: 1000 Ft

Jegyek kaphatók a József Attila Színház jegyértékesítő helyein, valamint az alábbi weboldalon:

https://jozsefattilaszinhaz.jegy.hu/program/101638/526841

Figyelem! Online csak teljes árú jegy vásárlására van lehetőség, kedvezményes jegyek igazolvány felmutatásával jegypénztárban válthatók.

 

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/365091174305173/

 

Forrás: https://www.japanalapitvany.hu 

Borítókép: https://japan-magazine.jnto.go.jp