Közép-kelet-európai regionális hálózatának bővítéséről döntött a Nissan. A már egy éve a hálózat központjaként működő budapesti központ a vállalat két európai gyártóegységének pénzügyi, számviteli, valamint számlázási folyamatait fogja támogatni, amely 71 fős létszámnövekedést jelent 2019 első felében.

A 85 éves múltra visszatekintő, yokohamai székhelyű Nissan Motor Co. mára Japán és a világ egyik vezető autógyártójává fejlődött, termékeit több mint 160 országban értékesíti, gyártást 20 országban végez. A vállalat a francia Renault-val, valamint a szintén Japán Mitsubushi-vel 1999-ben „Alliance" néven autóipari szövetségre lépett, így saját adataik alapján ők értékesítették a legtöbb, összesen 10,61 millió autót a világon.

A 2017-ben létrehozott budapesti üzleti szolgáltató központ (BSC) a Nissan az első és egyetlen pénzügyi szolgáltató központja Európában, amely egyúttal a vállalat másik, indiai szolgáltató központját felügyelve, azzal szoros együttműködésben nyújt teljes körű számviteli szolgáltatásokat a Nissan Europe leányvállalatai részére, minden főbb európai nyelven (a Nissan a 2017/2018. üzleti évben 756 000 autót értékesített Európában).

Az alig egy éve létesített központ tevékenysége a sunderlandi és barcelonai gyártóegységek teljes körű pénzügyi támogatásával bővül, ennek eredményeként a létszám közel duplájára, 71 főre emelkedik 2019 év első felében. További sikeres működés esetén néhány éven belül a magyarországi központ létszáma elérheti, sőt meg is haladhatja a 100 főt.

Magyarország üzleti lehetőségei jól ismertek számunkra, a fiatal generáció ambiciózus szemlélete pedig nagy hatást gyakorolt ránk döntésünk meghozatalakor. Fontos szempont volt még számunkra a szakképzett munkaerő azonnali elérhetősége. Budapest ebben kiemelkedően teljesít, hiszen már most igazi nagyhatalommá vált a szolgáltató központok terén.

– mondta Tomasz Latala-Golisz, a Nissan Sales CEE ügyvezető igazgatója.

A Nissan mellett a Ford európai üzleti szolgáltató központ-hálózatának is Magyarországon van a központja, így a Jaguar Land Rover Budapesten létesülő mérnöki központjával együtt már három meghatározó autógyártó is hazánkat választotta szolgáltatási portfóliója központjának a kontinensen, a hazánkban gyártóegységgel is rendelkező öt OEM (Audi, BMW, Mercedes-Benz, Opel, Suzuki) mellett.

 

Forrás: https://hipa.hu