Főoldal / Rólunk / Munkatársaink / Namikawa Katsuhiko

Namikawa Katsuhiko

Külső tanácsadó

Beszélt nyelvek

japán, angol

Oktatás

London Business School
Namikawa Katsuhiko 30 évig dolgozott a Mitsui Bank (mai nevén Sumitomo Mitsui Banking Corporation) nemzetközi pénzügyek osztályán. Munkaviszonya alatt összesen 17 évet töltött Londonban.
Az elmúlt évtizedekben a globalizáció előrehaladtával a Sumitomo Mitsui Banking Corporation Europe egyik ügyvezető igazgatójaként főként a japán bankok és japán vállalatok fejlesztésének és együttműködésének támogatásában töltött be jelentős szerepet Európában, Afrikában és a Közel-Keleten. Befektetői kapcsolatok kialakításában, valamint a Keidanren Ázsiai és Csendes-óceáni Bizottságában szerzett szerteágazó tapasztalatainak köszönhetően több mint 80 országba látogatott el, főleg Amerikában és Ázsiában.

A bankszektor elhagyása után személyes küldetésének tűzte ki a következő generáció oktatásának fejlesztését, és az egyetemek nemzetköziesítésébe fektette energiáját. 2015 óta tevékenykedik az ISI Education Group és a Tokyo Business Language College (TBL) igazgatójaként és elnökeként. 2023 áprilisában ugyanezen intézmények főállású tanácsadójának és tiszteletbeli elnökének is kinevezték.
A DX/GX/inbound emberi erőforrások további fejlesztése érdekében csatlakozott a Tokiói Kereskedelmi és Iparkamara „Kis- és Középvállalkozások Számára Létrehozott Digitális Reform/DX Promóciós Bizottságához”.

A számtalan ország közül, ahol eddig megfordult, Magyarország volt az egyik olyan hely, ahol a legtöbbször járt - a berlini fal leomlása előtt és után egyaránt. Magyarország piacgazdaságának kibontakozásától egészen az Európai Unióhoz való csatlakozásáig a legtöbb jelentős változást magyar barátaival együtt személyesen is átélte. Így reméli, hogy a jövőben is hozzájárulhat Magyarország, Európa és Japán kapcsolatainak további fejlődéséhez.
Copyright © 2024 All Rights Reserved
apartmentcloud-downloadstarstar-halfenvelopegraduation-hatuserusersstorephone-handsetmap-markerspell-checkbubblepie-chartearthmagnifiercross